Siirry sisältöön

Tietoja yrityksestä

Mikä Laturidata on?

pexels-soly-moses-12860663-1

Mikä Laturidata on?

Laturidata toimii keskitettynä palveluna sähköautojen latauslaitteiden tilatiedon keräämiseen. Laturidatan kautta joko nykyiset tai uudet palvelut tai laitteet voivat tarjota käyttäjilleen ajantasaista tietoa latureiden varaus- ja kuormantasaustilanteesta.

Laturidata kerää jopa nykyisiä sovelluksia enemmän tietoja latureista jotta sovellukset tai laitteet voivat antaa entistä tarkempia suosituksia siitä, missä autoa kannattaa ladata, esimerkiksi käytettävissä olevan jännitteen (800v akustot) tai pysäköintiruudun esteisyyden perusteella (trailerit/perävaunut). Laturidata osaa jopa kertoa missä suunnassa laturi on pysäköintiruutuun nähden, jotta auton voi pysäköidä oikeinpäin ja mahdollisesti tietää ennakkoon yltääkö latausjohto autosi latausportille asti.

 

Laturidatan arvot

Laturidatan arvot kuvastavat perustajiensa arvomaailmaa, ja pidämme arvot yksinkertaisina.

Läpinäkyvyys

Tuomme tiedot järjestelmään sellaisina kuin ne ovat, suodattamattomina ja muuntelemattomina. Joissain tapauksissa saatamme käyttää laskentakaavoja arvojen saamiseen, mutta nämäkin ovat dokumentoituna järjestelmäkuvauksissa.

Rehellisyys

Emme priorisoi tietoja salaa, vaan kaikki tiedot esitetään juuri siinä järjestyksessä kuin niitä pyydetään esittämään. Jos lajittelet laturit etäisyyden mukaan, näytämme lähimmän laturin. Jos lajittelet tehon mukaan, näytämme tehokkaimman.

Avoimuus

Järjestelmämme on täysin avoin kaikille operaattoreillle, yrityksille ja yksityishenkilöillekin. Emme rajaa kumppanuuksiamme liikevaihtoluokkiin tai laturimäärään, vaan kaikki ovat tervetulleita.

pexels-kindel-media-9800009-1
tesla-model-s

Miten Laturidata syntyi?

Laturidatan alkuperäinen idea syntyi kun Aleksi Kallio aloitti sähköautoilun vuonna 2020. Jo ennen auton ostoa hän alkoi perehtymään sen lataamiseen kotilataamismahdollisuuden puutteen vuoksi. Tämä tarkoitti useiden tägien tilaamista, puhelimen täyttymistä latausapplikaatioista ja ennakkosuunnittelua arkeen ja vapaa-aikaan.

Onneksi tuohon aikaan sähköautot olivat huomattavasti harvinaisempia kuin nyt, sillä esimerkiksi Jyväskylä - Inari - Jyväskylä -matkalla latausta A Better Route Plannerin varassa tehdessä latauspisteet eivät olleet täynnä kertaakaan, vaan hän pääsi aina suoraan laturille. Näinä päivinä laturien käyttöaste on huomattavasti korkeampi, joten tähän ei voi enää luottaa, ja matkanteko saattaa pidentyä jos ei ota vaihtoehtoisia latureita huomioon.

Näiden vaihtoehtoisten laturien löytyminen ei toki ole helppoa, sillä etsimiseen voi joutua käyttämään useampaa operaattorikohtaista appia. Tästä tulikin idea latureiden tilatiedon keskittämisestä yhteen operaattoririippumattomaan järjestelmään.

Voisi siis sanoa että lähtökohta oli täysin itsekäs, mutta itse idea on loppukäyttäjää hyvin palveleva.

Tämän jälkeen idea hautui ja kehittyi taustalla, kunnes sähköautojen räjähdysmäisen yleistymisen aikana aihe tuli entistä ajankohtaisemmaksi uusien sähköautoilijoiden tulvan iskiessä - onneksi siihen mennessä kasvaneeseen - latausverkostoon. Tällöin Aleksi alkoi rakentamaan ensimmäistä toteutusta rajapinnasta, kasaamaan ympärilleen sopivaa tiimiä tuomaan idean prototyypiksi, hankkimaan oikeat toimijat kumppaneikseen ja perustamaan yritystä.

Tiimimme

Tiimi on vielä pieni, mutta kasvamme nopeasti!

AleksiKallio-square-1000px

Aleksi Kallio

Toimitusjohtaja, founder

Laturidatan toimitusjohtaja ja perustaja. Hyvin vahva tekniikkatausta yli 15 vuoden kokemuksella ohjelmoinnista arkkitehtuuriin ja sysopsista teknologiajohtajuuteen. Vapaalla nauttii luonnosta kalastuksen merkeissä, rakentelee älykotiautomaatioita ja kiinnostuu ties mistä teknologiahärpättimistä.

cro-placeholder

? ?

Kaupallinen johtaja, co-founder

Kaupallisen johtajan ja co-founderin positio on avoinna, jos olet kiinnostunut ideasta niin ota yhteyttä!

Advisorit

Yksikään yritys ei seiso omilla jaloillaan, vaan yrityksen ympärille tarvitaan neuvonantajia.

 

adv-placeholder

? ?

Latausverkko-operaattorit?

Etsimme yrityksen ideologiaan ja arvoihin sopivia ja yrityksestä ja sen tavoitteista kiinnostuneita advisoreita! Jos koet sopivasi yritykseen, ota yhteyttä!

adv-placeholder

? ?

Latauslaitevalmistajat?

Etsimme yrityksen ideologiaan ja arvoihin sopivia ja yrityksestä ja sen tavoitteista kiinnostuneita advisoreita! Jos koet sopivasi yritykseen, ota yhteyttä!

adv-placeholder

? ?

Autoilijoiden edustajat?

Etsimme yrityksen ideologiaan ja arvoihin sopivia ja yrityksestä ja sen tavoitteista kiinnostuneita advisoreita! Jos koet sopivasi yritykseen, ota yhteyttä!

Viimeisimmät uutiset